• Kirsten Ruitenbeek

Appel- banaanmuffins

Bijgewerkt: okt 20

De appel is echt een smaakmaker! En helemaal in de herfst als ze net geplukt zijn en lokaal worden aangeboden. Lekker als tussendoortje en met een beetje kaneel lijkt het net een stukje appeltaart.

Ben jij net zo gek op zoetigheid als ik, dan weet ik zeker dat jij heel blij wordt van deze muffins. Helemaal nu de pepernoten er weer aankomen, is dit echt een fantastische vervanger en je mag deze muffins met recht gezond noemen. Onder de noemer het oog wil ook wat, heb ik ze in siliconen tulbandvormpjes gemaakt. Deze siliconen matjes zijn heb je in allerlei vormen en het prettige is dat je deze niet hoeft in te vetten. Ik maak er altijd 12 tegelijk en stop ze in de vriezer en haal er dagelijks eentje uit om 's avonds bij de thee van te genieten!



Ingredienten voor 12 stuks:

- 1 grote zoete appel of 2 kleine

- 1 kleine banaan niet te groen

- 100 gram magere kwark

- 100 gram havermout

- 30 ml melk

- 3 eieren

- 1 koffielepel (= 5 gram) kaneel of speculaaskruiden

- 1 koffielepel (= 5 gram) bakpoeder

- rasp van 1 sinaasappel (herfst) of 1 citroen (zomer)


Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Was de appel en snij in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof met schil en al.

Banaan schillen en pureren met een vork samen met de kwark, havermout, melk, eieren, kaneel en bakpoeder. De geraspte appel de doorscheppen, in de vormpjes gieten en nog 10 minuten laten staan. voordat je ze in de oven zet.

Bak de muffins in ongeveer 35 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en dan direct uit de vorm halen. Ruik je die heerlijke geuren?!

11 keer bekeken

R2M SPORTS

E-mail:                 info@r2msports.nl

Telefoon:             +31 (0)650927605

BTW:                    NL002241879B35

KVK:                     51011700

LOCATIE
Studio Leusden

't Koendert 8A

3831 RB Leusden