Kip en papillote

Als je een cadeautje kunt inpakken, kun je dit ook!,
En papillote: een makkelijker bereidingswijze is er bijna niet.
En… leuk om te serveren, zo’n verrassingspakket!
En bovendien behoud je waardevolle voedingsstoffen én smaak zoveel mogelijk binnenboord. En je kookt vrijwel zonder vet.
Dit gerecht is heerlijk te combineren met een volkoren pasta en een frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippendij of kipfilet
- 250 gram cherrytomaten
- 125 gram mozzarella
- 1 rode ui in ringen
- 1 teen geperste knoflook
- basilicum
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
- bakpapier (4x ca. 20x30 cm)
- evt. keukengaren voor vastbinden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg op ieder stuk bakpapier de kip en bestrooi met zout en peper aan beide zijden.
Verdeel de ui, tomaten en basilicum gelijkmatig eroverheen. Pers vervolgens de knoflook erover heen. Leg er vervolgens 2 plakken mozzarella op en naar wens zout en peper. Druppel over ieder pakketje een eetlepel olijfolie.
Vouw het papier aan de boven en zijkanten samen en maak eventueel vast met keukengaren. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.