
PITTIGE MAKREEL
MET RIJST
Makreel, ik ben er gek op! Vooral de gestoomde makreel, die laat zich namelijk erg makkelijk bereiden in een salade, op een broodje of zo ook in dit fantastische gerecht!
Makreel is een vette vis die zeer aan te bevelen is binnen een gezond dieet. Deze vis is rijk aan essentiële vetten, vitaminen en mineralen. En voor mij het meest belangrijk, ook echt heel lekker!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram pandan- of volkorenrijst
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel harissa (of sambal)
- 1 flinke ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika's in blokjes
- 1 kleine bloemkool in kleine roosjes
- 300 gram gestoomde makreel
- 4 eetlepels platte peterselie (fijn gehakt)
- zout en peper
Bereiding:
Kook de rijst met een snufje zout volgens de aanwijzingen op het pak.
Meng in een bakje 1 eetlepel olie, 1 eetlepel harissa, de gesnipperde ui en pers de knoflook erboven uit.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en voeg het ui-knoflook-harissamengsel toe en fruit enkele minuten op laag vuur.
Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee, De kleine bloemkoolroosjes toevoegen en voor ongeveer 10 minuten beetgaar roerbakken.
Pluk de makreel en voeg deze samen met de peterselie bij de rijst en bak even mee. Op smaak brengen met peper en zout!
Ben benieuwd wat jij van het gerecht vindt! Leuk als je dit deelt op Instagram en tag #r2msports #liefferoplocatie in jouw bericht!