Salade

AUBERGINE PIZZA

Pizza is voor mij echt een guilty pleasure, maar uiteraard in de categorie gezond komt deze niet in het lijstje voor. Alhoewel ik altijd wel mijn eigen deeg maak en daardoor minder suikers binnenkrijg, ben ik toch maar op zoek gegaan naar een gezondere variant. Deze aubergine pizza's zijn echt fantastisch, niet moeilijk te maken en je dagelijkse portie groente zitten verstopt in deze ware traktatie!

Ingrediënten voor 4 personen:

- 2 grote of 4 kleine aubergines (in lengte of breedte plakken)

- 1 gesnipperde ui

- 1 teen knoflook fijn gesneden

- 4 tomaten klein gesneden

- 1 eetlepel raz el hanout

- peper en zout

- verse oregano (indien gewenst)

- feta of 30+ kaas ter garnering

Bereiding:

Snij de aubergines in de lengte of breedte (afhankelijk hoe groot de aubergines zijn) en bestrooi ze met zout. Laat minimaal een half uur intrekken en spoel de aubergineplakken vervolgens af. Grill of bak de aubergines in een klein beetje olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. In dezelfde pan vervolgens de ui bakken en als deze lichtbruin is, de knoflook kort meebakken. Vervolgens de tomaten erbij en zet het vuur als deze beginnen te pruttelen lager en voeg de raz el hanout en naar smaak peper en zout (altijd even proeven). Zet de oven op 220 graden. Na 10 minuten is je saus klaar en pureer je deze met de staafmixer. De aubergines royaal bestrijken met de tomatensaus. en met de kaas en eventueel oregano garneren. Schuif de bakplaat voor 15 tot 20 minuten in de oven of zodra de kaas bruin begint te kleuren.

Heerlijk met een groene salade en voor de koolhydratenliefhebbers orzo als begeleider!

Geniet van deze gezonde guilty pleasure!