Salade

ZALM MET KIKKERERWTEN EN GROENTEN

Kikkererwten is een goede koolhydratenvervanger en zit vol vezels en proteïne en is dit gerecht een echte smaakmaker.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

- 2 courgettes

- 3 kleuren paprika (rood, groen en geel)

- 1 rode ui

- 450 gram gekookte kikkererwten

- 500 gram zalm in 4 stukken

- 100 gram magere Griekse yoghurt

- 50 gram munt fijn gehakt

- 1/2 koffielepel paprikapoeder

- 1/2 koffielepel korianderpoeder

- 1/2 koffielepel komijn

- olijfolie

- peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 220 graden.

Meng het paprikapoeder met het korianderpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een apart bakje goed door elkaar.

Verdeel de courgette, de paprika, de ui en de kikkererwten over een grote bakplaat en vermeng met 2 eetlepels olijfolie en de helft van het specerijenmengsel toe. Hussel alles goed door elkaar en bak 20 minuten in de oven. Vermeng de rest van het specerijenmengsel met 1 eetlepel olijfolie en bestrijk de zalm hiermee.

Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven, schep de groenten om en maak ruimte voor de zalm. Zet de bakplaat terug in de oven voor ongeveer 8 minuten, zodat de zalm nog mooi rosé is (10 minuten als je van meer doorbakken houdt). Hak de munt en doe de helft met wat peper en zout door de yoghurt (indien gewenst een halve teen knoflook toevoegen).

Serveer het gerecht met een schijfje citroen, de munt en de yoghurt.

Nog wat over? Geen nood, de volgende dag het gerecht nog even opwarmen met de lunch en nog een keer genieten!