Salade

VEGETARISCHE BURGER

Misschien nog wel lekkerder dan de traditionele hamburger! Maak een dubbele hoeveelheid en vries de burgers in voor een makkelijke avond.

 

Ingrediënten voor 6 burgers:

- 100 gram zilvervliesrijst

- 240 ml water

- 480 gram zwarte bonen (gespoeld)

- 1 groene paprika, zonder zaad en fijn gesneden

- 1 witte ui in vieren gesneden (witte ui is zoeter dan rode of gele ui)

- 80 gram champignons

- 6 tenen knoflook

- 100 gram mozzarella in stukjes gesneden

- 2 eieren losgeklopt

- 1 eetlepel cayennepeper

- 1 eetlepel komijnpoeder

- 1 theelepel srirachasaus

- 75 gram panko (Japans broodkruim)

 

Bereiding:

Breng de rijst aan de kook en laat garen, zoals vermeld op de verpakking.

Laat afkoelen tot handwarm. Prak de bonen. Maal de bonen met de paprika, ui, champignons en knoflook fijn in een keukenmachine of blender. Maal de rijst fijn met de mozzarella. Meng het bonenmengsel met de mozzarellarijst.

Meng de eieren met de cayennepeper, komijnpoeder en srirachasaus. Schep door het bonendeeg. Roer de panko erdoor tot een kleverige, compacte massa. Vorm de burgers met de hand en bak ze 5 minuten op bakpapier voor in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Laat ze afkoelen.

Grill of bak de burgers 4 minuten tot ze goed warm zijn!

Serveertip: Broodje, gebakken uienringen en eventueel saus naar wens.